Ristede rodfrugter med granbearnaise
SPONSORERET indhold

Ristede rodfrugter med granbearnaise

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
02. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 3-4 timer
Koge-/bagetid: 45 min.
Gransmør:
250 g smør
1 dl friske grannåle (se tips)
Granessens:
1-2 skalotteløg
½ dl graneddike (se opskrift på syltede sild)
½ dl hvidvin
5 sorte peberkorn
Rodfrugter:
1 kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, persillerod, pastinak, knoldselleri, rødbeder)
1-2 spsk. olie
salt og friskkværnet peber
Granbearnaise:
4 æggeblommer
½ dl granessens
½ tsk. gransalt (se opskrift)
evt. lidt graneddike

  1. Gransmør:
  2. Smelt smør og grannåle, men lad det ikke blive mere end 70 grader varmt. Blend det, og lad det trække i 3-4 timer. Varm igen op til 70 grader, og si smørret.
  3. Granessens:
  4. Pil skalotteløgene, og snit dem fint. Kom dem i en gryde med graneddike, hvidvin og hel sort peber. Giv det et opkog, skru lidt ned, og lad det koge ind til ca. den halve mængde (½ dl). Si essensen.
  5. Rodfrugter:
  6. Rens rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
  7. Bearnaise:
  8. Pisk æggeblommer, essens og salt sammen i en lille gryde, og pisk det over meget svag varme eller i et varmt vandbad, til det bliver en tyk og glat creme.
  9. Pisk stille og roligt gransmørret i ganske lidt ad gangen i en tynd stråle. Pisk alt smørret i, og smag til med salt og peber og evt. lidt graneddike. Justér evt. tykkelsen med en smule vand.
  10. Dryp sovsen over de færdigbagte rodfrugter, og servér som forret eller tilbehør.