Røde muffins med hvid flødeostecreme
SPONSORERET indhold

Røde muffins med hvid flødeostecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De røde muffins smager skønt af hindbær, og rødbede er med til at give den smukke farve og saftige konsistens.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
12 muffins | Total: en time, 10 min

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
1 stor rødbede (125 g revet)
1 usprøjtet citron
125 g friske eller frosne hindbær
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør
citronskal
1 tsk vaniljesukker
250 g sukker
2 æg str. L
Creme:
125 g flødeost naturel
60 g blødt smør
½ stang vanilje
125 g flormelis
Pynt: 125 g friske hindbær

  1. Tænd ovnen på 175 grader og fór en muffinform med 12 huller med papirforme. Skræl rødbeden og riv den fint. Vask citronen, riv skallen fint og læg den til side.
  2. Pres saften af ½ citron. Blend den revne rødbede til puré sammen med hindbær og citronsaft. Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk smør, citronskal, vaniljesukker og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Vend skiftevis mel og den røde puré i dejen.
  3. Fordel dejen i papirformene og bag kagerne midt i ovnen 30-35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil dem til afkøling på en rist. Pisk flødeost, smør og vaniljekorn til en luftig creme. Sigt flormelis og pisk den i glasuren til passende smag og konsistens.
  4. Sæt glasuren i køleskabet ½ times tid, før den fordeles på de afkølede kager med en paletkniv eller en sprøjtepose. Pynt med friske hindbær.