Rødbede-kornotto
Denne simple ”otto” er skøn, mættende og har den mest fantastiske farve. Nyd den, som den er, eller brug den som bund til f.eks. et stykke ristet fisk.
Ingredienser
Hovedret til 2 personer
2 dl perlebyg eller perlerug
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, hakket
olivenolie
100 g fintrevet rødbede
100 g ricotta
50 g revet parmesan
salt og peber
Topping:
2-3 rødbeder (gerne flere farver)
lidt olivenolie
hvidvinseddike
salt
lidt plukket estragon
Sådan gør du:
Skyl perlerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra dem, men gem det.
Sautér hvidløg og løg i lidt olivenolie i en varm gryde. De skal ikke tage farve. Kom korn ved og rødbede. Tilsæt lidt kogevand, ca. 1 dl, og ricotta. Smag til med parmesan, salt og peber.
Skræl imens de sidste beder, og skær dem i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand indtil brug.
Vend de afdryppede beder med olie og eddike, salt og estragon. Anret ”ottoen” toppet med beder, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Grønkålscæsar med rugbrødscroutoner
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter