Rødbeder med blåskimmelost og hjemmebagte ostekiks
SPONSORERET indhold

Rødbeder med blåskimmelost og hjemmebagte ostekiks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn vegetarisk rødbedesalat med ost og hjemmebagte sprøde ostekiks.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
01. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
500 g rødbeder
100 g blåskimmelost (f.eks. danablu eller roqueforte)
75 g valnøddekerner
2 spsk valnøddeolie (eller anden velsmagende olie)
2 spsk frugteddike (f.eks. solbæreddike eller balsamico)
1 håndfuld frisk bladselleritop (alternativt persille eller basilikum, hakket)
Ostekiks:
100 g hvedemel
50 g groft hvedemel (grahamsmel)
1 tsk bagepulver
masser af friskkværnet peber
150 g smør (kolde, små stykker)
100 g parmesanost (fintrevet)
1 æg (sammenpisket)

  1. Kog rødbederne møre i ca. 40 min. (afhængig af størrelse). Smut skrællen af (se tips her på siderne). Skær rødbederne i både og bland med ost, valnødder, olie og eddike.
  2. Ostekiks: Smuldr en blanding af de to slags mel, bagepulver og peber med smør. Tilsæt ost og saml dejen med æg.
  3. Tril dejen til 25 kugler, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem i ca. 8 min. ved 175 grader, til de er sprøde. Afkøl på en bagerist. Servér rødebedesalaten med ostekiks.