Rødgrød med fløde
SPONSORERET indhold

Rødgrød med fløde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her serverer vi sommerens bedste dessert og en ærkedansk nationalret.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4-5 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
300 g rabarberstilke
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
1 stang vanilje
250 g jordbær
350 g hindbær
ca. 150 g sukker
3 spsk kartoffelmel eller frugtgrødsjævner
Tilbehør:
Piskefløde eller mælk

  1. Skær de skyllede rabarberstilke i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelen af solbærrene. Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. Si det.
  2. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  3. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  4. Udrør kartoffelmel i lidt koldt vand eller saft. Rør det i den koghede grød, mens der røres. Lad ikke grøden koge, efter jævningen er tilsat, så bliver grøden lang i konsistensen.
  5. Kom grøden i en serveringsskål og drys med sukker, så trækker den ikke skind.