Rødgrød med kærne-fløde
Jeg er totalt vild med rødgrød. Og faktisk er det en helt fornuftig dessert at spise, synes jeg. Den er fuld af vitaminer, smag og ingen ballade. Her får fløden selskab af kærnemælk. Det bevarer den fede fornemmelse, men sætter fedtindholdet væsentligt ned.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Grød:
800 g frugt og bær
(f.eks. 300 g rabarber, 300 g jordbær, 100 g hindbær, 100 g solbær)
3 dl koldt vand
150 g sukker
2 spsk kartoffelmel
1 dl koldt vand
"Fløde":
3 dl gammeldags kærnemælk
1 dl piskefløde
½ vaniljestang, kornene heraf
Sådan gør du
Snit rabarber i 1 cm tykke skiver, og halver evt. jordbærrene. Kom dem i en gryde med 3 dl koldt vand, og kog det hele op. Lad det koge i 4-5 minutter. Sigt det.
Kog lagen op med 150 g sukker. Tilsæt hindbær og solbær, og kog i 3-4 minutter. Kom rabarber og jordbær ved, og kog i yderligere 3-4 minutter. Smag til med sukker.
Rør kartoffelmel i 1 dl koldt vand, rør bladningen i grøden, og tag den straks af varmen, så grøden ikke bliver "lang".
Drys grøden med sukker, og sæt den koldt indtil brug.
Pisk kærnemælk og fløde sammen med vaniljekorn.
Server grøden kold med kærne-fløde.