Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
250 g rødspættefileter
salt og peber
1 bdt grønne asparges
1 skalotteløg (finthakket)
15+15 g smør
1 dl hvidvin eller bouillon
1 dl piskefløde eller cremefraiche 38 %
150 g pillede rejer
frisk dild
Tilbehør: nye kartofler
- Krydr fiskefileterne med salt og peber og rul dem sammen.
- Skyl de grønne asparges og skær de træede ender af. Svits skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt vin. Giv det et opkog og skru ned for varmen. Læg fiskefileterne i, læg låg på og lad dem simre ved svag varme 6-8 min.
- Svits aspargesene på en pande med smør 3-4 min. og krydr med salt og peber.
- Tag fisken op af gryden og tilsæt fløde eller cremefraiche. Kog sovsen igennem, smag til og tilsæt fintsnittet dild.
- Anret fisk og asparges med sovs, rejer og kartofler.