Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
250 g rødspættefileter
1 bdt grønne asparges
1 skalotteløg
15+15 g smør
1 dl hvidvin eller bouillon
1 dl fløde eller cremefraiche 38 %
150 g pillede rejer
frisk dild
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler
- Krydr fiskefileterne med salt og peber og rul dem let sammen.
- Skyl de grønne asparges og skær de træede ender af.
- Sauter finthakket skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt hvidvin. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
- Læg fiskefileterne i gryden, læg låg på og lad dem simre ved svag varme 6-8 min.
- Sauter de grønne asparges på en pande med smør 3-4 min. og krydr dem med salt og peber.
- Tag fisken op af gryden og tilsæt fløde eller cremefraiche. Kog sovsen igennem, smag til med salt og peber og tilsæt fintsnittet dild.
- Anret fisk og asparges med sovsen og drys med rejer. Server med nykogte kartofler.