Rødspættefileter med urtesovs
SPONSORERET indhold

Rødspættefileter med urtesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
07. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 12-15 min.
Ikke fryse-egnet
250 g rødspættefileter
2 gulerødder
2 stilke blegselleri
2-3 forårsløg
15 g smør
1 dl bouillon eller hvidvin
frisk citrontimian
1 dl fløde eller cremefraiche 9 %
1 tsk majsstivelse
salt og peber
Tilbehør:
kartofler, ris, pasta eller brød

  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber og fold dem let sammen.
  2. Skræl gulerødder og blegselleri og rens forårsløgene. Snit grønsagerne fint.
  3. Sauter gulerødder og blegselleri blanke i en sauterpande med smør og krydr med salt og peber. Hæld bouillon eller hvidvin ved og giv det et opkog. Skru ned for varmen, læg fisken på urterne og drys med citrontimian. Læg låg på og lad det simre ved svag varme 6-8 min.
  4. Tag fisken op og tilsæt fløde eller cremefraiche rørt sammen med majsstivelse. Kog sovsen igennem, tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber.
  5. Hæld sovsen over fisken og server med det valgte tilbehør.