Rødspætter med persillesovs
SPONSORERET indhold

Rødspætter med persillesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
18. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnede
4 friske flåede rødspætter
salt og friskkværnet peber
1 dl hvedemel
100 g smør
Persillesovs:
25 g smør
2½ spsk hvedemel
5 dl mælk
2 dl persille (finthakket)
2 tsk citronsaft
Tilbehør: friskkogte pillekartofler

  1. Skyl rødspætterne og fjern evt. blodrester i bugen. Tør dem grundigt, skær et langt snit på begge sider af rygbenet og vend fisken. Læg også et snit langs ryggen på undersiden. Det hjælper til, at de ligger fladt på panden.
  2. Krydr med salt og peber på begge sider og vend dem i hvedemel. Kom rødspætterne på en pande med rigeligt varmt smør og steg ved middelvarme i 6-8 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen. Dup fisken med køkkenrulle.
  3. Sovs: Smelt smørret, drys mel i, og lad det opsuge smørret. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min. Tilsæt hakket persille og smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. Servér smørstegt rødspætte med kartofler og persillesovs.