Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 12 min.
250 g røget fisk (uden skind og ben, f.eks. makrel, sild varmrøget laks eller ørred)
250 g kogte kartofler
1 lille rødløg (finthakket)
1 æg
salt og peber
50 g durummel
smør og olie (til stegning)
Tilbehør: remoulade eller salat og rugbrød
Remoulade:
75 g mayonnaise
1½ dl cremefraiche
1 spsk dijonsennep
50 g cornichoner (eller syltede agurker, hakkede)
1 spsk kapers (evt. hakkede)
1/2 løg eller rødløg (finthakket)
1 lille bdt persille (hakket)
salt og peber
1 lille bdt persille (hakket)
salt og peber
- Mos kartoflerne med en kartoffelstamper eller en gaffel og rør fisken (plukket i små stykker) i.
- Remoulade: Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med sennep og tilsæt de hakkede ingredienser. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt rødløg, æg, salt og peber. Form farsen til frikadeller og vend dem i durummel. Steg dem gyldne på en pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.