Røget laks med fetamousse og peberrod
SPONSORERET indhold

Røget laks med fetamousse og peberrod

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

<br><br>Sværhedsgrad: Middel<br> Tidsforbrug: 4¾ time, heraf arbejdstid: 45 min.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
20. dec. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(6 pers.)

Ingredienser

Fetamousse:
4 blade husblas
1 dl god hønsebouillon
200 g fetaost
2 dl piskefløde
peber
Desuden:
100 g grøn salat
300 g røget laks
dild
citronbåde
2 spsk. olivenolie
50 g høvlet peberrod

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Knug den, og smelt den i den varme hønsebouillon. Køl bouillonen af, til den er lunken.
  2. Kom fetaosten i en foodprocessor eller blender, og miks den. Tilsæt husblassen, og miks igen. Pisk fløden til skum, og vend fetaostemassen i. Kom moussen op i en skål, og sæt den i køleskabet ca. 4 timer.
  3. Lav kugler af fetamoussen med en ske. Arranger den på tallerkner sammen med grøn salat, laks, dild og citronbåde. Dryp lidt olivenolie over. Pynt med peberrod over laksen.