Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 2-3 min.
700 g rosenkål
50 g smør
salt
friskværnet peber
1 spsk. flydende honning
1 spsk. citronsaft
50 g mandler
(ristet i soja)
½ dl soja
Dressing:
1 dl olivenolie
½ tsk. honning
3 spsk. citronsaft
Salat:
yderbladene
fra rosenkålen
frisk koriander
evt. 4 skiver rugbrød (ristet)
- Skyl rosenkålene, skær roden fra, og fjern yderbladene. Gem de pæneste til salaten.
- Skær rosenkålene i kvarte, og kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra, og blend kålene til puré med en stavblender. Smag til med salt, peber, honning og citronsaft.
- Dressing:
- Bland ingredienserne til dressingen.
- Kom rosenkål-pureen i et fad, og pynt med rosenkålbladene og grofthakket koriander.
- Rist mandlerne i soja på en pande i 1-2 min. Drys dem over salaten.
- Servér salaten, evt. med ristet rugbrød.