Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Hvile/størknetid: ca. 3 timer
Ikke fryse-egnet, men rouladen kan fryses
Bær-roulade (kan evt. købes færdiglavet):
4 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
25 g smør (smeltet)
2 spsk sukker
Fyld:
250 g hindbærmarmelade
Hindbær-fromage:
400 g hindbær (evt. optøede)
7 blade husblas
ca. 100 g flormelis
2 spsk hindbærbrændevin eller citronsaft
½ l piskefløde (letpisket flødeskum)
- Bær-roulade: Pisk æg og sukker stift med en håndmikser. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det i æggemassen med en dejskraber. Vend smeltet, let afkølet smør i dejen. Form dejen i en firkant på 20 x 25 cm i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min., til kagen er gennembagt.
- Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys med sukker. Vend rouladebunden ud på bagepapiret. Fugt bagepapiret med lidt vand og træk det forsigtigt af. Smør 200 g marmelade på 3⁄4 del af rouladebunden, og rul den tæt sammen. Lad rouladen hvile i mindst en time.
- Skær rouladen ud i ca. 16 skiver. Beklæd en skål (der rummer 2½ l) med husholdningsfilm. Arranger skiverne i skålen (de kommer til at ligge udvendigt på fromagen).
- Hindbær-fromage: OBS: Købte, frosne hindbær kan være forurenede og give maveonde. Bærrene skal koge et minut. Anbefalingen gælder kun for frosne bær og ikke for friske bær. Lad dem køle lidt af.
- Mos hindbærrene med et piskeris eller evt. i en blender. Læg husblasbladene i koldt vand i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Lav et vandbad og smelt husblassen ved svag varme. Pisk husblassen i en fin stråle i hindbærmosen og pisk grundigt.
- Vend flødeskummet i og hæld straks fromagen i skålen med rouladeskiverne. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til afkøling i mindst 3 timer – gerne til næste dag.