Rugbrød med blå birkes
SPONSORERET indhold

Rugbrød med blå birkes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dette rugbrød bliver ikke dårligere af at være bagt dagen før, og det er nemt og godt, også som gnavebrød.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
28. mar. 2014 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

25 g gær
4 dl lunkent vand
500 g AMO rugbrødsblanding(mørkt rugbrød)
50 g Hvid Hvede (Schulstad) eller sigtemel smør eller rapsolie til bradepanden og dejen
2-3 spsk. blå birkes

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt de to slags mel. Ælt dejen igennem.
  2. Smør en bradepande (ca. 23 x 23 cm), og drys den tæt med birkes. Klap dejen ud i en tilsvarende firkant, og læg den i bradepanden. Tryk den jævnt tyk, pensl med fedtstof, og drys med birkes. Tryk birkesene lidt ned i dejen, og lad den hæve en god halv time.
  3. Bag brødet ved 185 gr. i ca. 40 min.