Rugbrødsbaguetter
SPONSORERET indhold

Rugbrødsbaguetter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug de lækre rugbrødsbaguetter til suppe eller til sandwich.

Af: Marie Nielsen / Vibeke Lehn Foto: Marie Nielsen
11. mar. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
3 baguetter/12 portioner

Ingredienser

Rugbrødsbaguetter
12 g gær eller 6 g tørgær
½ liter koldt vand
1 dl yoghurt naturel 4 %
1 spsk. salt
2 spsk. mørk sirup, evt. maltsirup
1 spsk. fennikelfrø (kan udelades)
1 dl knækkede rugkerner
300 g groft rugmel
300 g hvedemel

  1. Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt yoghurt, salt, sirup og evt. fennikelfrø, rugkerner og rugmel. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen glat. Dæk dejen til, og sæt skålen i køleskabet natten over.
  2. Del dejen i tre portioner, ælt dem let med lidt ekstra mel, og form dem så til 3 aflange brød. Læg dem på en bageplade, og lad dem efterhæve i 10 min., før de bages ved 175 gr. varmluft i ca. 30 min.
  3. Sæt en lille bradepande med kogende vand i bunden af ovnen, så får brødene en ekstra fin sprød overflade.