Rugbrødssandwichboller
SPONSORERET indhold

Rugbrødssandwichboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv disse små sunde rugbrød med stor smag, der er super gode i madkassen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
07. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 stk.

Ingredienser

Dag 1:
Surdej:
1½ dl vand 40 gr. varmt
1½ dl rugmel
5 g gær
Dag 3:
1 portion surdej
200 g knækkede rugkerner
1 dl hvedemel
200 g groft rugmel
3 dl vand
Dag 4:
5 g gær
½ dl vand
100 g græskarkerner
100 g grofthakkede hasselnødder
20 g salt
2 spsk. sirup, gerne maltsirup
Pynt:
1 dl grofthakkede græskarkerner

  1. Dag 3: Rør surdejen med de øvrige ingredienser. Lad det trække tildækket med husholdningsplastfilm 24 timer. Prik et par huller i plasten.
  2. Dag 4: Rør gæren ud i vandet. Rør ingredienserne fra dag 3 og 4 sammen. Dejen skal være lind. Har du en røremaskine, er det godt at røre dejen 5-10 min.
  3. Form aflange sandwichboller, og læg dem på bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket 1 times tid. Pensl bollerne med vand, og drys med grofthakkede græskarkerner. Bag bollerne ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 25 min.