rugstykker til madpakken
SPONSORERET indhold

Rugkanter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rugkanterne kan fint udgøre det for rugbrødet i madpakken

Af: Rikke Holm Foto: Mikal Schlosser
01. jul. 2016 | Opskrift | Fit living
15 boller

Ingredienser

Dag 1: 
2½ dl vand
1 tsk salt
10 g gær
1 dl surdej (kan udelades)
1 spsk honning
1½ dl kærnemælk
200 g rugmel
100 g knækkede rugkerner

Dag 2:
200 g hvedemel
100 g reven gulerod
50 g smør til pensling af brødet

Pynt:
ca. 200 g rugflager eller havreflager/havregryn

Sådan gør du:

Dag 1:

  1. Vand, salt, gær, surdej, kærnemælk og honning røres sammen i en skål.
  2. Rugmel og knækkede rugkerner røres i.
  3. Dæk skålen med film, og stil dejen køligt natten over.
  4. Hvis du vil bage samme dag, stiller du dejen på køkkenbordet i 3 timer.

Dag 2:

  1. Hvedemel og den revne gulerod røres i dejen. Dejen er ret blød.
  2. Drys godt med rugflager eller havreflager/havregryn på bordet, og hæld dejen ud herpå. Fold dejen hen over sig selv, så der er rugflager på alle sider.
  3. Skær dejen i 16 stykker, som formes til boller. Sæt bollerne på bagepapir.
  4. De efterhæver i ½-1 time.
  5. Pensl bollerne med smeltet smør.
  6. Bages i 25 min. ved 210 °C.