Rullepølse med persille
SPONSORERET indhold

Rullepølse med persille

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den smager bare helt fantastisk, den hjemmelavede rullepølse, og du får god hjælp her, hvis du ikke har prøvet det før.

Af: Bente Nissen Lundsgaard
10. dec. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
1 rullepølse

Ingredienser

Rullepølse med persille

1 svineslag, ca. 1½ kg (bestil den hos slagteren et par dage før)


Saltlage:
2 l vand
300 g groft salt 
200 g sukker
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
3-4 stilke persille

 

Fyld:
½ tsk. stødt allehånde
1-2 tsk. groftkværnet peber
1 dl hakket løg
2 dl hakket persille

Sådan laver du rullepølse

1. Skær slaget til, så det bliver rektangulært. Bank det evt. lidt ud, så tykkelsen er ensartet.


2. Kog og afkøl saltlagen. Læg slaget i den afkølede lage, læg en tallerken over, så det bliver under lagen, dæk skålen til med plastfilm, og stil
den i køleskabet. Lad slaget trække to døgn.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet leverpostej a la mormor

3. Tag slaget op. Drys det med allehånde og peber, fordel løg og persille over, og rul det stramt sammen, som en roulade. Snør pølsen stramt med en bomuldskødsnor.

SE MERE: Julens bedste flæskesteg

4. Bring en gryde vand i kog, der skal være nok til lige at kunne dække pølsen. Kom pølsen i, og kog den ca. 2 timer. Tag pølsen op, og lad
den køle af, til den er lunken. Læg pølsen i en fryseegnet plastpose, og læg den i en rullepølsepresse eller i en brødform med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form, og bind evt. formene stramt sammen med snor. Stil pølsen i køleskab natten over.

Hjemmelavet rullepølse

Sådan fylder du en rullepølse
Bed slagteren skære slaget pænt til og eventuelt skære noget af fedtet fra, så får du en pæn rullepølse. Salt kødet som beskrevet, og fordel fyldet, så det ligger jævnt over hele slaget. Du kan også bede slagteren om at salte slaget, hvis det er mere overskueligt for dig – husk at bestille det 2-3 dage i forvejen. Det saltede slag kan du så fylde, binde og koge, som beskrevet.

 

Hjemmelavet rullepølse

Sådan binder du en rullepølse
Når du har rullet den fyldte rullepølse sammen, tager du en kødsnor. Bind nu først pølsen i den ene ende. Læg så kødsnoren i en løkke over kødet, og før den løse ende af snoren igennem. Stram til. Fortsæt på denne måde, til hele pølsen er stramt bundet. Fæstn snoren til sidst.

 

Hjemmelavet rullepølse

Sådan presser du en rullepølse
Læg pølsen i rullepølsepressen. Skru pressen til, og stil den i køleskabet natten over. Nu kan du skære pølsen i tynde skiver.

 

5 HURTIGE FORSLAG TIL PYNT
• rødløg i skiver
• sky og løgringe
• pickles
• agurkeskiver og klippet purløg
• syltet rødbede og karse

Anbefalet til dig