Glaskålsruller med rejer og agurk
Foto: Matin Dyrløv
fit living

Glaskålsruller med rejer og agurk

Ruller med rejer & agurk

Del på

Server rullerne som små lækre appetizere.

Af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen 22.jan.2016 Mad

4

20 g revet ingefær
1 dl æggeblommer
Saft fra ½ citron
8 dl vindruekerneolie
2-3 spsk sojasauce
2 store glaskål
1 agurk
2-3 stilke mynte
2-3 stilke koriander
200 g pil selv-rejer af god kvalitet

Sådan gør du: Start med at lave en mayonnaise af æggeblommer, citronsaft og vindruekerneolie ved at piske ingredienserne sammen med et piskeris eller på en foodprocessor.
Tilsæt olien i en tyndstråle lidt af gangen, mens der piskes. Når den har den ønskede konsistens, smager du den til med sojasauce og revet ingefær.
Skræl glaskålene, og skær dem i helt tynde skiver på en mandolin. Snit agurken i tynde tændstikker, og pluk mynten ud i små blade. Lav små pakker af glaskålen med rejer, agurk, koriander og mynte indeni, og luk dem med en tandstikker. Servér dem sammen med mayonnaisen. 

Opskriften er fra bogen "Kål" af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen Jensen, Fadl's Forlag, 350 kr.

Læs alt om Sund aftensmad
Del på
Kommentarer (0)
Henter...