Rullet kalvebryst m/ krydderurter og nødder
SPONSORERET indhold

Rullet kalvebryst m/ krydderurter og nødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
15. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
1 time
Koge/stegetid:
1 time og 45 min.
Fryse-egnet
(4 personer)
75 g valnødder
1 løg (finthakket)
1 spsk olie
1 fed hvidløg (finthakket)
1 bdt persille (grofthakket), frisk estragon og oregano (grofthakket)
1 kg kalvebryst (uden ben)
salt og peber
smør (til stegning)
500 g rodfrugter (efter smag, grove stykker)
4 dl bouillon
Tilbehør: kartofler, ris eller pasta

  1. Rist nødderne 2-3 min. på en tør pande og lad dem afkøle.
  2. Sautér løgene bløde i olie i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og hæld det over i en skål til afkøling.
  4. Skyl persille, estragon og oregano. Hak nødderne groft og bland dem med løg/ hvidløg og krydderurter.
  5. Gnid kødet med salt og peber og fordél fyldet på indersiden.
  6. Rul brystet sammen og snør det stramt med kødsnor.
  7. Brun kødet i en stegegryde med smør og tag det op. Brun rodfrugterne i gryden.
  8. Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillonen ved og lad retten simre under låg i ca. 1½ time.
  9. Tag kødet op og blend sovs og urter jævnt. Smag til med salt og peber.
  10. Træk kødsnoren af kødet og skær det i skiver. Servér med sovs og det valgte tilbehør.