Ingredienser
Kogetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
200 g magert røget flæsk eller skinke (skåret i små tern)
2 spsk smør
1 løg (grofthakket)
3 gulerødder (i små terninger)
5 kartofler (skrællede og i små terninger)
250 g grønne bønner
½ liter vand eller suppe
salt og peber
¼ liter sødmælk
300 g bælgede ærter
smørbolle af:
3 spsk smør og
3 spsk mel
1 stort bdt persille (hakket)
- Svits flæske- eller skinketerninger kort i smørret. Kom derefter løg og gulerødder i og rør om.
- Bland kartoffelterninger og bønner i og tilsæt vand eller suppe. Krydr med salt og peber. Lad retten koge i 10 minutter.
- Hæld mælken ved og bland ærterne i. Bring til kogepunktet og jævn retten med en smørbolle, det vil sige smør og mel rørt sammen og pisket i. Smag til.
- Serveres med rigeligt hakket persille. Sennep og rugbrød serveres til.