Saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder
Foto: Betina Hastoft | Saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder.
Hendes Verden

Sandwichboller med græskarkerner og gulerødder

Saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder

Del på

Sandwichboller med saft og fuldkorn i smager bare godt.

Af Bente Nissen Lundsgaard 02.jan.2016 Mad

12 stk. saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder

Saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
100 g revne gulerødder
120 g rugmel
200 g spelt fuldkornsmel
75 g hakkede græskarkerner
ca. 300 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling og 1 dl grofthakkede græskarkerner

Sådan laver du saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder

1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er smidig, men stadig lidt fugtig.

2. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time tildækket.

3. Form 12 lidt flade boller, og lad dem efterhæve ca. 20 min. på bagepapir på en bageplade.

4. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner. Bag bollerne på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 20 min.

Tip

Du kan hæve dejen i 3 timer i stedet, så er 15 g gær nok. Det giver en ekstra god smag og konsistens. 

Del på
Kommentarer (0)
Henter...