Ingredienser
Arbejdstid: 45-60 min.
Kogetid: 20 min.
1200-1500 g nye kartofler
1 spsk. hel koriander
½ spsk. groft salt
1-2 bundter nye gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 citron (øko)
1 dl jomfruolivenolie
1 stor håndfuld krydderurter (f.eks. persille, estragon, oregano, mynte)
sort peber
- Skrub kartoflerne rene, og læg dem i en gryde med korianderfrø og salt. Hæld kogende vand på, så det dækker, og kog i 8 min. Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under låg i ca. 8 min. Hæld vandet fra, skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp af. Skær store kartofler i halve eller kvarte.
- Skrub eller skræl gulerødderne, og skær store gulerødder i mindre stykker. Blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min. Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp godt af.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Bland det hele sammen med kartofler og gulerødder, og lad det trække i 1 times tid – eller i køleskabet til næste dag.
- Anret salaten på et fad, og dryp olie over.
- Rens krydderurterne, hak dem fint, og drys dem over salaten sammen med friskkværnet sort peber.