Salat med gedeostgratinerede brød
Den cremede, gratinerede gedeost smager vidunderligt på sprødt brød og med friske salat.
Ingredienser
Salat:
1 hjertesalat
1 julesalat
½ radicchio
1 spsk dijonsennep
1 spsk vand
1 spsk flydende honning
2 spsk citronsaft
1 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
4-5 spsk olivenolie
Gratinerede brød:
½-1 baguette
200 g gedeost, f.eks. Sainte-Maure
olivenolie
salt og peber
Til servering:
1 spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
1 stor håndfuld kørvel, plukket
1 bakke brombær
Sådan laver du salat med gedeostebrød
Salat:
1. Skyl salaten, og slyng den fri for vand – snit eller pluk den groft.
2. Rør dijonsennep sammen med vand, honning, citronsaft, eddike og pisk olivenolie i lidt ad gangen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Gratinerede brød:
1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød.
2. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt. Sæt brødene i ovnen, og gratiner dem nogle minutter, til de er sprøde og osten let gratineret.
Servering: Vend salaten med skalotteløg, kørvel og dressing. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.
Tip
Sprøde brød med gratineret gedeost smager skønt til andet end salat. Prøv f.eks. til en god krydret tomatsuppe eller grøntsagssuppe.