SPONSORERET indhold
Salat med langtidsbagte blommer og ost
Lav gerne en stor portion langtidsbagte blommer, og brug dem som topping på ristet brød, gerne med lidt blød gedeost/mozzarellaost eller som tilbehør til stegt kylling, and eller vildt. Prøv også at servere dem til dessert med vaniljeis eller rørt skyr.
(4 personer)
Ingredienser
Bagetid: 3-4 timer
Langtidsbagte blommer:
½ kg blommer
1 spsk. sukker
evt. lidt frisk timian (eller rosmarin)
½ tsk. flagesalt
friskkværnet sort peber
1 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
½ spsk. olivenolie
Salat:
50 g rucola
50 g feldsalat (el.lign.)
100 g moden fast ost (f.eks. Vesterhavsost fra Thise)
50 g valnøddekerner
1 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
2 spsk. olivenolie
salt og peber
- Tænd ovnen på 125 grader. Vask blommerne, halvér og udsten dem. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Drys med sukker, friskhakket timian, salt og peber og stænk med vineddike og olie. Sæt pladen i ovnen i 3-4 timer.
- Salat:
Skyl og slyng salaten. Skær osten i små stykker. Rist nødderne i 3-5 min. på en tør pande, og hak dem groft. - Pisk vineddike og olie sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten og anret med bagte blommer, ost og nødder.