Ingredienser
Arbejdstid:
25 min.
Koge/stegetid:
12 min.
Ikke fryse-egnet
6 små æg
1 pakke bacon i skiver (150 g)
250 g salat (gerne forskellige slags, evt. spæde spinatblade)
Dressing:
1-2 skalotteløg
2 tsk dijonsennep
1 tsk sød sennep
2 spsk sherryvineddike (eller anden vineddike)
3 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør: brød
- Kog æggene smilende – 7-8 min. Skyl dem i koldt vand og pil dem.
- Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Knæk eller skær dem i mindre stykker.
- Skyl salatbladene, slyng dem tørre og pluk dem i mindre stykker.
- Dressing: Pil skalotteløgene og hak dem meget fint. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
- Vend salatbladene med dressingen og anret på et fad eller i 6 skåle.
- Fordél halve æg og sprød bacon på salaten og servér med brød.