Samosa
SPONSORERET indhold

Samosa med kål, indisk krydret svinekød og hvidløgsskyr

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Samosa er en lækker snack, som også smager godt med kål. Dyp dem i hvidløgsskyr og abrikoschutney. En opskrift af Frantz Maurice Scott Lundby.

Af: Redaktionen Foto: Chris Tonnesen
20. aug. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

100 g hvidkål
100 g rødkål
1 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 spsk garam masala
300 g wokstrimler (gerne fra nakkefilet eller kylling)
4 spsk chutney, f.eks. abrikoschutney
100 g hvide bønner (fra dåse), mosede
1 spsk citronsaft
½ tsk chiliflager
1 spsk sukker
salt og peber
200 g filodej
evt. ½-1 liter solsikkeolie, til fritering
2 dl skyr
2 fed hvidløg, pressede
friske krydderurter

Sådan gør du

  1. Hak kål og løg i små stykker.
  2. Kom garam masala på en pande sammen med olivenolie. Varm olien op, og steg kål, løg og svinekød deri. Rør chutney, hvide bønner, citronsaft, chili og sukker i. Smag til med salt og peber.
  3. Skær filodejen i mindre stykker, og kom fyldet i. Form dem som samosaer. Friter dem i en pande, hvor de er dækket af solsikkeolie, eller bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader.
  4. Bland skyr med hvidløg og hakkede krydderurter. Server de varme samosaer med hvidløgsskyr og chutney.