Opskrift på Sarah Bernhardt
SPONSORERET indhold

Sarah Bernhardt med orange

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den kendte klassiker har her fået et tvist med appelsin og violer – og så smager de hjemmelavede kager som kys fra himlen.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
13. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
10 stk. Sarah Bernhardt

Ingredienser

2 dl piskefløde

½ tsk fintrevet appelsinskal, usprøjtet

100 g mørk chokolade

10-12 makroner af 5 cm i diameter eller 20 mindre makroner

100 g mørk chokolade til at smelte til overtræk af kagerne

Pynt: kandiserede violer og revet appelsinskal.

Kom piskefløde i en gryde og giv det et opkog sammen med appelsinskal. Hak de 100 g chokolade fint og rør det i den varme fløde, indtil chokoladen er smeltet og massen rørt jævn. Sæt chokoladecremen i køleskabet 2-3 timer og pisk den efterfølgende godt sammen, så den opnår god konsistens og bliver smørbar.

Smør chokoladecremen på makronerne, så det danner en top. Sæt kagerne i køleskabet eller i fryseren til massen er stivnet. Smelt chokoladen som skal bruges til overtræk i en skål over vandbad. Overtræk kagerne med smeltet mørk chokolade og drys med blå violer og revet appelsinskal.

Kagen er opkaldt efter den feterede, franske skuespillerinde, Sarah Bernhardt, i forbindelse med en præsentation i København i 1911.