Savoykåldolmer med kalvekød
SPONSORERET indhold

Savoykåldolmer med kalvekød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Inge Kauffeldt (DDV) Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
18. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

ca 150 g savoykålblade
170 g hakket kalvekød uden fedt
25 g hakket løg
ca 2-3 tsk mel
1/2 fed presset hvidløg
hakket basilikum
lidt citronsaft
salt & peber
50 g porre
50 g gulerødder
50 g selleri
lidt hakket persille
hønsebouillon
salt & citronpeber

  1. Damp savoykålbladene i lidt vand og afkøl dem. Bland kalvekød sammen med hakket løg, mel, hvidløg, basilikum, citronsaft, salt og peber. Kom farsen ind i savoykålbladene og rul dem sammen til små dolmer.
  2. Skær porrer, gulerødder og selleri ud i meget små tern. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hakket persille og hønsebouillon. Bouillonen skal dække grønsagerne. Krydr med salt og citronpeber og læg dolmerne oven på grønsagerne.
  3. Sæt fadet i en varm ovn og bag retten ved 200° i ca 20-25 minutter. Bagetiden er afhængig af dolmernes størrelse.
  4. Ved serveringen tages grønsagerne op med en hulske og lægges på tallerkenen sammen med dolmerne.
  5. Server grønsagerne med bouillonen som suppe i en dyb tallerken og dolmerne på en anden tallerken.