Seekh kebab opskrift med løgsalat
SPONSORERET indhold

Seekh kebab med løgsalat og agurkedip med mynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

en fantastisk lækker ret med masser af smag og god at servere en sommeraften ved grillen.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
24. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Seekh kebab med løgsalat og agurkedip med mynte til 4 personer

Ingredienser

12 stk bambustræspyd til grill (ca. 20 cm lange)
200 g hakket oksekød
200 g hakket lammekød
½ finthakket løg
½-1 tsk hot harrisa eller anden chili-pasta
1½ tsk salt
2-3 spsk finthakket mynte
2 spsk finthakket koriander
½ spsk hele spidskommenfrø
½ rødløg
1 stilk bladselleri
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk citronsaft
1½ tsk finthakket chili ( mellemstærk eller efter smag og behag)
Lidt frisk koriander eller persille
½ agurk
1½ dl græsk yoghurt
1 spsk citronsaft
2 spsk finthakket mynte
Salt og peber.

Sådan gør du

Læg træspyddene i blød i koldt vand cirka 30 min. Bland oksekød med lammekød og ælt det sammen med løg, harrisa, salt, mynte og koriander. Del kødet i 12 portioner, ælt og rul hvert stykke til en 8-9 centimeter aflang pølse. Kom det på træspyd, og pres det godt sammen omkring pinden. Sæt spyddene i køleskabet, indtil de skal grilles, cirka 15-20 min før servering
Rist spidskommenfrø på en tør pande nogle minutter til de begynder at dufte. Husk, at de skal letristes og må ikke bliver mørke. Snit rødløg i tynde skiver og bladselleri i tynde skiver på skrå. Bland rødløg, bladselleri, spidskommen, hvidløg, citronsaft, chili og frisk koriander eller persille sammen i en skål.
Skær agurk i små tern. Rør yoghurt med lidt citronsaft, frisk kværnet peber, hakket mynte og agurketern.
Pensel dine seekh kebab med lidt olivenolie og grill dem 10-12 min afhængig af, hvor tykke du har lavet dem.
Server seekh kebab med løgsalat, agurke-dip, sabal oelek eller anden chili-dip og eventuelt med kogte ris eller grillede pitabrød til.