Sellerilasagne de luxe
SPONSORERET indhold

Sellerilasagne de luxe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det her virker! Selvom sellerilasagne lyder alt for sundt, så smager det totalt godt og snasket!

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
07. apr. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Sellerilasagne til 3-4 personer

Ingredienser

Sellerilasagne de luxe

500 g kalvekød i tern, alternativt hakket kød
olivenolie
2 løg
3 fed hvidløg
1 lille aubergine
300 g smagfulde tomater
1 håndfuld frisk oregano
1 dl rødvin
1 dl vand
700 g mosede tomater
salt og peber

Lasagne:
1 knoldsellerikogende vand
1 spsk smør
salt
400 g hytteost
40 g parmesan

Sådan gør du

Brun kødet i olivenolie i en stor, varm gryde. Hak løg og hvidløg fint, og kom begge dele i gryden, når kødet har taget farve. Løgene skal ikke tage farve, men sautere kort. Riv auberginen på den grove side, og hak tomaterne. Kom begge dele i gryden, og lad det hele falde sammen. Kom oregano på og rødvin. Kog op, og tilsæt vand og mosede tomater. Lad saucen simre i 1 – 1 ½ time under låg. Smag til med salt og peber.

Lasagne:
Skær skrællen af sellerien, og halver den. Skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom sellerien i kogende vand tilsat lidt smør og salt. Lad den trække i 10 minutter, eller kog den op i 1 minut.Dryp sellerien grundigt af.

Læg lidt kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Top med selleriplader, mere kødsauce, hytteost osv. Indtil du slutter med hytteost på toppen. Riv parmesan over lasagnen, og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Server straks, gerne med en frisk salat til.

TIP:
Du kan også bruge fuldkorns-lasagneplader, grillede skiver af squash, aubergine, peberfrugt eller alt muligt andet somplader.