Sellerisuppe med ristet æble
Fiberrig & supersund.
Ingredienser
2 hakkede løg
2 fed finthakket hvidløg
¼-½ tsk tørrede chiliflager el. paprika
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk olivenolie
1 selleri i tern
2 kartofler i tern
7-8 dl grønsags- eller hønsebouillon
1 dl fløde 9%
salt, peber
Ristet æble:
2 udkernede æbler i tern
1 tsk smør
1 tsk olivenolie
35 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
frisk timian/persille
300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du: Sauter løg og hvidløg i olie med krydderierne. Kom selleri og kartofler ved, og rør godt om. Hæld bouillon ved, og kog, til grønsagerne er helt møre. Blend suppen med fløde til en blød, cremet konsistens, og smag til med salt og peber. Varm smør og olie i en pande, og rist æblerne gyldne. Bland nødderne ved, og krydr med lidt salt og lidt peber. Server suppen toppet med æbler og nødder samt frisk timian og et ekstra drys paprika. Giv groft brød til.
● ● ● Energi pr. person: 450 kcal, fedt 27%, protein 12%, kulhydrat 61%