Semifreddo med kaffe
SPONSORERET indhold

Semifreddo med kaffe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Italienerne er også gode til dolce – det søde. Her er den klassiske semifreddo med smag af kaffe, chokolade og nødder.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
08. jul. 2017 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Dessert til 6 personer

1 dl piskefløde
6 æggeblommer
100 g sukker
½ dl kold espresso
2 dl kaluha eller anden kaffelikør
250 g ricotta
100 g drænet yoghurt
100 g mørk chokolade, hakket
100 g hakkede valnødder

Tilbehør:
lidt hakket chokolade og valnødder
friske jordbær

Sådan gør du

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Kom espresso og kaffelikør i.

Pisk ricotta og yoghurt sammen, så massen bliver glat. Vend forsigtigt flødeskum, ricottamasse og æg sammen. Vend chokolade og valnødder i, og fyld massen i en form, og frys den natten over – eller mindst 6 timer.

Tag den ud ca. 10-15 minutter inden servering. Server med hakket chokolade, valnødder og jordbær.

TIP: Du kan godt udelade alkohol. Parfaiten vil sætte sig lidt hårdere, så tag den gerne ud lidt før.

Anbefalet til dig