Sigtebrød
SPONSORERET indhold

Sigtebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk dansk bagerbrød - bag selv det skønneste sigtebrød og server med ost, syltetøj eller pølse.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 stort brød

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: ca. 40 min.
3 dl kærnemælk
3 dl meget varmt vand
1 pakke gær
1 spsk groft salt
evt. 2 tsk kommen
ca. 750 g sigtemel med rug
1 æg (sammenpisket, til pensling)

  1. Rør smuldret gær ud i kærnemælk og vand. Tilsæt salt, evt. kommen og gradvist mel. Ælt dejen godt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Lad dejen hæve 1 time.
  2. Form et brød og læg det i en smurt rugbrødsform. Lad det efterhæve ½ time.
  3. Pensl brødet med æg. Stil brødet i en kold ovn og tænd på 175 grader. Bag ca. 45 min., til det er gennembagt.
  4. Brødet er færdigt, når det lyder hult, når du banker på det i bunden. Lad det afkøle på en bagerist.