Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
(hvis æblemosen er kogt)
Bagetid: ca. 15 min.
Kagen er fryse-egnet
300 g hvedebrød
200 g smør
100 g sukker
2 spsk stødt kanel
2 spsk stødt kardemomme
500 g æblemos
2 røde æbler (små stykker)
Nem vaniljesovs:
200 g cremefraiche (9%)
1 stang vanilje (kornene)
1 spsk flormelis
- Skær skorperne af brødet og findél det i en foodprocessor. Steg brødet i smør med sukker og krydderier i ca. 10 min. ved svag varme.
- Læg halvdelen af blandingen i bunden af en form på 25x15 cm. Læg æblemos oven på og pres sammen. Afslut med et lag brød. Bag i ca. 15 min. ved 175 grader.
- Rør cremefraiche med vanilje og flormelis og servér til den lune æblekage.