Ingredienser
Arbejdstid: ca. 45 min.
Koge-/stegetid: ca. 20 min.
Ingredienser:
2 skinkeschnitzler
4 skiver lufttørret skinke (f.eks. parma eller serrano)
friskkværnet peber
2 tsk smør
2 tsk olie
salt
Rød peberfrugtsovs:
2 røde peberfrugter (i tern)
1 løg (hakket)
1 spsk olie
2 fed hvidløg (knust)
2½ dl vand eller bouillon
evt. ½ dl piskefløde (eller vand)
evt. salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
1 kg aspargeskartofler (kogte, pillede)
Pynt:
masser af frisk basilikum
- Læg to stykker skinke på hver schnitzel. Krydr med peber. Tril sammen og luk med en tandstikker (uden smag) eller en kødnål.
- Steg schnitzlerne i varmt gyldent smør og olie på en slip-let-pande ved middelvarme i ca. 12 min., vend et par gange undervejs, og krydr med salt.
- Peberfrugtsovs: Skær peberfugterne i grove stykker og fjern frøene. Steg løget klart i olie i en gryde. Tilsæt knust hvidløg og stykker af peberfrugt sammen med bouillon eller vand. Kog ca. 15 min., til det hele er mørt.
- Blend sovsen, og tilsæt evt. fløde eller vand til passende konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Servér schnitzler med skinke med friskkogte pillede aspargeskartofler, peberfrugtsovs og frisk basilikum.