Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Stege-/kogetid: ca. 10 min.
4 skinkeschnitzler (af inderlår, 1 cm tykke)
salt og peber
1 spsk. olie
Sursød sovs med ananas:
2 forårsløg
1 spsk. olie
2 dl hønsebouillon
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 ds. ananas (i egen saft, 560 g brutto)
1 spsk. majsstivelse
evt. 1 tsk. rød chili
Pynt: evt. frisk koriander (eller persille)
Tilbehør: løse ris og lynstegte grønsager (f.eks. peberfrugt og broccoli)
- Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olie på en pande. Brun schnitzlerne heri. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige i 1½-2 min. på hver side, til de netop er gennemstegte.
- Sursød sovs: Snit forårsløgene, og svits dem kort i olie. Tilsæt bouillon, eddike, sukker, terninger af ananas og ananassaften fra dåsen.
- Udrør majsstivelsen i lidt vand, og rør det i sovsen. Tilsæt evt. friskhakket chili. Kog kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber, og servér sovsen til kødet. Pynt evt. med koriander. Servér med det foreslåede tilbehør.