Skinkeschnitzler med sursød sovs
Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard
Hjemmet

Skinkeschnitzler med sursød sovs - opskrift fra Hjemmet

Skinkeschnitzler med sursød sovs

Klassisk hverdagsmad med spændende tilbehør.

Af Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard 18.apr.2016 Mad

4 personer

Arbejdstid: 25 min.
Stege-/kogetid: ca. 10 min.
4 skinkeschnitzler (af inderlår, 1 cm tykke)
salt og peber
1 spsk. olie
Sursød sovs med ananas:
2 forårsløg
1 spsk. olie
2 dl hønsebouillon
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 ds. ananas (i egen saft, 560 g brutto)
1 spsk. majsstivelse
evt. 1 tsk. rød chili
Pynt: evt. frisk koriander (eller persille)
Tilbehør: løse ris og lynstegte grønsager (f.eks. peberfrugt og broccoli)

  1. Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Varm olie på en pande. Brun schnitzlerne heri. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige i 1½-2 min. på hver side, til de netop er gennemstegte.
  3. Sursød sovs: Snit forårsløgene, og svits dem kort i olie. Tilsæt bouillon, eddike, sukker, terninger af ananas og ananassaften fra dåsen.
  4. Udrør majsstivelsen i lidt vand, og rør det i sovsen. Tilsæt evt. friskhakket chili. Kog kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber, og servér sovsen til kødet. Pynt evt. med koriander. Servér med det foreslåede tilbehør.
Læs alt om Kød Dansk mad Hovedret
Henter...