Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30-60 min.
Fryse-egnet
(1 stor kage eller 12 muffins)
125 g smør
125 g sukker
125 g farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
400 g squash (ca. 1/2 l groftrevet)
300 g mel
2 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1-2 spsk mælk eller fløde
100 g mørk chokolade (hakket)
100 g valnøddekerner (hakket)
Chokoladeglasur:
50 g mørk chokolade
2 spsk piskefløde
1 spsk sirup
- Smør en bradepande (20 x 30 cm) eller en springform med indsats (26 cm) med smør og drys den med sukker.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rør smør med sukker, farin og vanilje og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mælken. Vend revet squash i dejen.
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen. Rør det i dejen og tilsæt salt, chokolade og nødder.
- Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 45-60 min.
- Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den forsigtigt vendes ud på en rist.
- Pynt med chokoladeglasur:
- Smelt mørk chokolade sammen med piskefløde og sirup og bred det ud over den afkølede kage. æt evt. nogle valnøddekerner i glasuren.