Skøn & saftig squashkage
SPONSORERET indhold

Skøn & saftig squashkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug dine squash til en lækker skærekage sammen med chokolade og valnødder.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30-60 min.
Fryse-egnet
(1 stor kage eller 12 muffins)
125 g smør
125 g sukker
125 g farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
400 g squash (ca. 1/2 l groftrevet)
300 g mel
2 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1-2 spsk mælk eller fløde
100 g mørk chokolade (hakket)
100 g valnøddekerner (hakket)
Chokoladeglasur:
50 g mørk chokolade
2 spsk piskefløde
1 spsk sirup

  1. Smør en bradepande (20 x 30 cm) eller en springform med indsats (26 cm) med smør og drys den med sukker.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Rør smør med sukker, farin og vanilje og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mælken. Vend revet squash i dejen.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen. Rør det i dejen og tilsæt salt, chokolade og nødder.
  5. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 45-60 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den forsigtigt vendes ud på en rist.
  7. Pynt med chokoladeglasur:
  8. Smelt mørk chokolade sammen med piskefløde og sirup og bred det ud over den afkølede kage. æt evt. nogle valnøddekerner i glasuren.