Tiramisu
SPONSORERET indhold

Skøn italiensk tiramisu

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Italiensk favoritdessert, der giver smag på mere. Her er heldigvis nok til 12 personer.

Af: David Fischer Foto: Line Thit Klein
13. jul. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
12 portioner | Total: 20 min

Ingredienser

Tiramisu

 

2 ½ dl æggeblommer
200 g sukker
1 kg mascarpone
1 ½ dl æggehvider
100 g sukker
Lidt espresso eller stærk stempelkaffe
lidt spiritus efter eget valg – David Fischer foretrækker rom
1 ½ pakke ladyfingers/savoyardi-småkager – fås i de fleste supermarkeder
kakao til pudre tiramisuen med til sidst.

Sådan laver du tiramisu:

Bryg kaffen, gerne intens/kraftig, og smag den til med spiritus.

Pisk æggeblommerne luftige, og tilsæt 200 g sukker. Tilsæt mascarponen, når sukkeret er opløst.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt 100 g sukker af 3 omgange, så du får en fyldigere masse.

Vend de to masser forsigtigt sammen, og stil på køl.

Dyp ladyfingers/savoyardi-småkager i kaffen på begge sider, og læg dem i et fad.

Smør et lag mascarpone-creme på, og læg et lag ladyfingers/savoyardi på. Slut af med et lag mascarponecreme til sidst, og sigt kakao over, inden du sætter din tiramisu på bordet.