kødboller og blomkålsris
SPONSORERET indhold

Slankende aftensmad: Marokkanske kødboller med blomkålsris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Få opskriften på Healthy Skinny Bitch' slankende kødboller i tomatsovs, hvis du ønsker at tabe dig.

Af: Sara Jin Smidt Foto: Sarah Sanctuary Williams
28. dec. 2016 | Opskrift | Fit living
4 portioner

Ingredienser

Kødboller
400 g hakket oksekød 3-6 %
1 æg
2 stilke koriander
friskhakket persille
2 friske røde chili

Tomatsovs
1 glas tomatsauce
2 tsk spidskommen
1 spsk kanel
2 tsk fennikelfrø
2 tsk chiliflager
2 tsk oregano

Blomkålsris
2 store blomkålshoveder
2 friske chilier
2 fed hvidløg salt og peber

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    320 Kcal
  • Fedt:
    12 %
  • Protein:
    33 %
  • Kulhydrat:
    24 %

Sådan laver du slankende kødboller i tomatsovs

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rør kød og æg sammen i en skål og form farsen med en ske til små kødboller.
  2. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg kødbollerne på panden. De behøver ikke at være helt gennemstegt, da de skal i ovnen bagefter. 
  3. Kog tomatsovsen op med krydderierne i og lad den koge 2-3 minutter. Kom kødbollerne i tomatsovsen og lad retten simre ved lav varme, til kødbollerne er næsten færdige.
  4. Kom kødbollerne i et ovnfast fad, dæk med tomatsovs og lad retten stege færdig i ovnen i 10 minutter.
  5. Tag retten ud af ovnen og pynt med frisk koriander, hakket persille og fintskåret chili. 
  6. Lav blomkålsrisene, mens kødbollerne er i ovnen. Hak chili og hvidløg. Blend blomkålshovederne og rør det sammen med chili og hvidløg.
  7. Kom det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen, til det er gyldent, ca. 30 minutter.


Sunde kødboller vs slankende kødboller
Forskellen er, at de brune fuldkornsris erstattes med ’blomkålsris’. Derved reduceres mængden af kulhydrat, og energiindtaget bliver mindre.

LÆS OGSÅ: Sund aftensmad: Marokkanske kødboller med brune ris