Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
250 g chokolade
175 g sukker
125 g smør
3 æg
2 tsk vaniljesukker
175 g mel
1 tsk bagepulver
150 g valnøddekerner eller snuttede mandler (delte)
Til overtræk:
150 g chokolade
- Smelt chokolade, sukker og smør i en gryde. Tag det fra varmen. Pisk æggene sammen og pisk det i den lune chokoladeblanding.
- Bland vanilje, og bagepulver i melet sammen med nødder eller mandler. Vend det i chokoladeblandingen.
- Kom
dejen i en lille form,
20 x 20 cm, foret med
bagepapir. Bag kagen
ved 175 grader i en halv
time, lad den køle lidt af
og giv den et overtræk
med smeltet chokolade.
Skær den i terninger à
4 cm.
OBS: Mandler eller nødder kan helt udelades uden at ændre på de øvrige ingredienser i opskriften. - Variation 1:
Chokoladekager med appelsin
Tryk runde kager ud af den bagte og chokoladeglaserede kage med et lille glas eller form. Kog 3 dl vand og 2 dl sukker sirupsagtigt. Kom 3-4 appelsinskiver (usprøjtede) i lagen og lad dem småkoge i 5 min. Lad dem svale i lagen. Skær skiverne i mindre stykker og dekorer kagerne hermed. Sæt dem i små papirsforme. - Variation 2:
Chokoladekager med marcipan
Kagerne kan sættes på en tynd skive marcipan, som udstikkes efter samme form som kagerne. Sæt dem i små papirsforme.