Opskrift på små frikadeller
SPONSORERET indhold

Små frikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl Foto: Andreas Wiking og Getty Images
27. jan. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

½ kg hakket kalv og gris 3-7%
1 finthakket løg
½ dl rasp
1 æg
salt, peber
1 dl vand
750 g skrællede kartofler
500 g skrællet selleri
1 spidskål
1 tsk olie
1 tsk kommen
1-2 knust fed hvidløg
1 snittet porre.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    525 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    49 %

Sådan gør du

  1. Rør en fars sammen af hakket kød, løg, rasp, æg, salt, peber og vand og lad den hvile 15 minutter.
  2. Form farsen til 16 små frikadeller og sæt dem på en bageplade. Steg frikadellerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
  3. Skær kartofler og selleri i mindre stykker og kog dem mørt i usaltet vand ca. 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra, mos kartoflerne og selleri og smag til med salt og peber.
  5. Snit spidskålen og lynsteg det i lidt olie med kommen, hvidløg og porre 3-4 minutter, så det stadig har bid.
  6. Smag kålen til med salt og peber og servér det til frikadellerne sammen med kartoffel-sellerimos.