Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme
SPONSORERET indhold

Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria P Foto: Maria P
17. jun. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(Ca. 10 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Køletid: 60 min.
Bagetid: 20 min.
Dejen er fryseegnet
Tærtedej:
125 g flormelis
250 g mel
150 g koldt smør + lidt til formene
3 spsk. cremefraiche (38 %)
Creme:
150 g hvid chokolade
2 dl cremefraiche (38 %)
2½ dl piskefløde
4 spsk. flormelis
750 g jordbær

  1. Tærtedej:
    Bland flormelis og mel. Skær smørret i små terninger, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt cremefraiche, og ælt dejen hurtigt sammen.
  2. Pensl 10 små tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med lidt smør.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 3 mm’s tykkelse. Kom dejen i formene, og skær dem pænt til i kanten. Prik dem med en gaffel i bunden. Lad dem køle af i køleskabet i 30 min.
  4. Bag tærtebundene ved 180 grader i 15-20 min., til de er helt gennembagte og lysebrune. Lad dem køle af i formene.
  5. Creme:
    Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  6. Pisk cremefraiche sammen med fløde og flormelis til blødt skum.
  7. Vend forsigtigt – og lidt hurtigt – skummet i chokoladen, og rør ikke mere end nødvendigt, da cremen nemt skiller. Den virker blød, men sætter sig, når chokoladen bliver kold. Lad cremen køle af i køleskabet i 30 min.
  8. Nip jordbærrene, skyl dem forsigtigt, og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.
  9. Anretning:
    Tag forsigtigt bundene ud af formene. Fordél cremen på tærterne i store toppe. Halvér jordbærrene, og læg dem helt tæt på cremen og op i en top. Servér straks.