Små jordbærtærter med marcipancreme
SPONSORERET indhold

Små jordbærtærter med marcipancreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse små jordbærtærter tager lidt tid at lave, men det er hele arbejdet værd.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
31. maj. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8 stk.

Ingredienser

Mørdej:
100 g smør
150 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
Desuden:
100 g mørk chokolade, 60 % kakaoindhold
Marcipancreme:
2 dl mælk
1 æggeblomme
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 spsk. majsstivelse
75 g revet ren rå marcipan
Desuden:
2½ dl piskefløde
350 g jordbær
2 dl æblegelé

  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Smør 8 papirmuffinforme, og stil dem i en muffinsbageform. Tryk dejen ud i dem. Kom 8 andre papirmuffinforme oven i, og tryk dem lidt fast. De gør, at dejen holder formen under bagningen.
  3. Bag tærtebundene ca. 10 min. ved 200 gr. Fjern de øverste papirforme, og bag tærtebundene yderligere ca. 10 min. Afkøl dem. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Smør chokoladen på indersiden af tærterne. Lad det stivne.
  4. Kom ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Når det bobler og jævner, kommer du det i en skål, drys med sukker. Lad det afkøle. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i den kolde creme.
  5. Fordel cremen i tærterne. Fordel halve jordbær over. Smelt geléen i en lille gryde, og hæld det over. Lad geléen stivne.