Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 1 time
Fryseegnet
Tærtedej:
250 g hvedemel
50 g flormelis
¼ tsk. salt
125 g koldt smør
1 æg
Marinerede svesker:
1 stang vanilje
1 økologisk appelsin
50 g farin
200 g svesker
1 spsk. cognac
Mazarinmasse:
125 g mandler
125 g sukker
125 g smør
2 æg
2 spsk. hvedemel
Pynt:
50 g mandelflager
Tilbehør:
cremefraiche
- Dej: Bland mel, flormelis og salt og hak det kolde smør. Brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg. Pak dejen ind og sæt en koldt 1 times tid.
- Marinerede svesker: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Læg vaniljestangen i en gryde og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og farin. Giv det et opkog. 3. Skær sveskerne i kvarter, læg dem i gryden og lad dem simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, tilsæt cognac og lad dem køle af.
- Mazarinmasse: Hak mandlerne fint i en foodprocessor og tilsæt sukker, smør og vaniljekorn. Kør det sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Kør massen jævn og kør melet i.
- Rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
- Beklæd 8 portionsforme eller 1 stor tærteform med dejen. Prik dejen med en gaffel og sæt formene i fryseren i 20 min.
- Forbag bundene i 12-15 min. ved 180 grader.
- Vend de marinerede svesker i mazarinmassen og fordél den i de forbagte tærtebunde.
- Drys med mandelflager og bag tærterne i ca. 25 min. ved 180 grader – en stor tærte skal have ca. 35 min.
- Servér tærterne lune eller afkølede med iskold cremefraiche.