SPONSORERET indhold
Små mørdejskager med appelsincreme
30 stk.
Ingredienser
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 dl sukker
1 spsk. appelsinskal fra usprøjtet
appelsin
1 tsk. vaniljesukker
150 g smør
½ dl piskefløde
Appelsincreme:
saft fra 2 appelsiner
4 spsk. sukker
1 tsk. appelsinskal fra usprøjtet
appelsin
100 g smør
- Kom mel, bagepulver, sukker, fintrevet appelsinskal og vaniljesukker i en skål. tilsæt smørret skåret i små tern, og smuldr
- mel og smør sammen med fingerspidserne. Saml dejen med fløde, og stil den køligt 1 times tid.
- Kog imens appelsinsaft og sukker ind i en lille kasserolle, til saften har konsistens som sirup, og under halvdelen af væsken er tilbage. Tilsæt fintrevet appelsinskal. fjern gryden fra varmen, og pisk kolde smørklumper i med et piskeris, til alt smørret er brugt. Stil cremen på køl, til den er blevet kold og fast.
- Rul dejen ud til en pølse, og del den i klumper på størrelse med valnødder. rul dejklumperne ud til helt runde kugler, og halver dem. læg de 2 “halvmåner” på en bageplade med bagepapir. bag dem ved 180 gr. i ca. 7 min.
- Læg kagerne sammen med en teskefuld appelsincreme, når de er helt afkølede.