Boller uden gær: Teboller bagt med earl grey-te
SPONSORERET indhold

Små earl grey-boller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her kan man snakke om 'ægte' teboller - eller dvs. boller bagt med earl grey te. De lækre hjemmebagte boller er bagt med bagepulver i stedet for gær, og tager vitterligt ingen tid at lave. Opskriften får du her

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
16. jul. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk. earl grey-teboller | Total: 40 min

Ingredienser

1½ dl te, gerne earl grey-te
100 g sukker, gerne rørsukker
250 g rosiner, evt. sultana
50 g pekannødder eller valnødder
100 g solsikkekerner
1 spsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
½ tsk. salt
1 æg
1 spsk. mælk
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Desuden: blødt smør til at smøre formene med

Pynt: sigtet flormelis

Tilbehør: smør

Sådan bager du earl grey-boller

1. Bryg teen, og rør sukkeret i. Kom rosinerne i, og lad dem trække ca. ½ time.


2. Hak nødderne, og kom dem i en skål. Rør rosinblandingen i. Tilsæt også solsikkekerner, appelsinskal, salt, æg og mælk. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i.


3. Smør en metalmuffinform med 12 huller med blødt smør. Fordel dejen i hullerne. Bag bollerne ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Pynt bollerne med sigtet flormelis. Server dem gerne lune og med smør til.

Anbefalet til dig