Boller uden gær: Teboller bagt med earl grey-te
Foto: Tia Borgsmidt | Lækre luftige boller med masser af smag fra nødder, rosiner og earl grey-te.
Hendes Verden

Boller uden gær: Små earl grey-boller

Små earl grey-boller

Her kan man snakke om 'ægte' teboller - eller dvs. boller bagt med earl grey te. De lækre hjemmebagte boller er bagt med bagepulver i stedet for gær, og tager vitterligt ingen tid at lave. Opskriften får du her

Af Bente Nissen Lundsgaard 16.jul.2017 Mad

40 MIN.

12 stk. earl grey-teboller

1½ dl te, gerne earl grey-te
100 g sukker, gerne rørsukker
250 g rosiner, evt. sultana
50 g pekannødder eller valnødder
100 g solsikkekerner
1 spsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
½ tsk. salt
1 æg
1 spsk. mælk
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Desuden: blødt smør til at smøre formene med

Pynt: sigtet flormelis

Tilbehør: smør

Sådan bager du earl grey-boller

1. Bryg teen, og rør sukkeret i. Kom rosinerne i, og lad dem trække ca. ½ time.


2. Hak nødderne, og kom dem i en skål. Rør rosinblandingen i. Tilsæt også solsikkekerner, appelsinskal, salt, æg og mælk. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i.


3. Smør en metalmuffinform med 12 huller med blødt smør. Fordel dejen i hullerne. Bag bollerne ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Pynt bollerne med sigtet flormelis. Server dem gerne lune og med smør til.

Perfekte til bollerne:

Kølende iste med lime og jordbær
(4 glas)
6 dl friskbrygget grøn te eller myntete
4 spsk. sukker
saften af 1-2 lime
6 skyllede friske jordbær, frys dem
4-5 timer eller længere
Pynt: usprøjtede limeskiver

1. Opløs sukkeret i teen. Afkøl teen, og smag til med limesaft. Kom teen i glas med de frosne jordbær.

2. Pynt med limeskiver.

Læs alt om boller Bageopskrifter
Henter...