Dessert opskrift: Smagen af Kongen af Danmark – anis, fennikel og karamel
SPONSORERET indhold

Dessert: Smagen af Kongen af Danmark – anis, fennikel og karamel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dessert, der ser imponerende ud på tallerkenen, men er ganske let at gå til. Og så er den let i smagen, da isen er lavet på mælk.

Af: Adam Aamann Foto: Peter Kam
04. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Anis-is:
5 dl sødmælk
125 g sukker
10 g grøn anis.

Aniscookie
200 g smør, koldt
250 g hvedemel
250 g melis
20 g honning
2 stk æggeblomme
2 tsk natron
2 spsk grøn anis

Guf:
3 æggehvider(pasteuriserede)
250 gram sukker
1 dl vand
Evt. rødbedesaft.

Fennikel-strimler
1 fennikel

Karamel
125 g sukker
125 g glukose (f.x. fra Heiberg, kan fås i Kvickly)
¼ l fløde
¼ tsk salt
25 gr smør

Sådan laver du desserten

Anis-is:
Knus den grønne anis i en morter. Varm mælk, sukker og anis op til lige under kogepunktet.
Tag gryden af blusset og rør til sukkeret er opløst. Køl af og kom den i en skål i fryseren (eller ismaskine). Rør rundt ca. hver halve time til isen er cremet.

Aniscookie
Skær det kolde smør i små tern og bland alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Del dejen i ca. tre stykker og rul dem til lange cylinder-stænger på ca. 3 cm. i diameter. Læg dem på køl i minimum 2 timer eller til de er blevet hårde. Skær stængerne med en skarp kniv på skrå til tynde ovale småkager ( ca. 3 mm. pr. stk.).

Smør et tyndt jævnt lag smør på bagepladen og læg småkagerne med passende mellemrum. Drys en knivspids anisfrø på hver enkelt småkage.
Bages ved 200 grader til de er gyldne ( sirup farvede). (Kagerne skal knuses over desserten)

Guf:
Kog sukker og vand op til 121 grader,
Hæld det i en tynd stråle over æggehviderne og pisk samtidig med en elpisker til det er koldt. Tilsæt evt. lidt rødbedesaft for farvens skyld.

Fennikel-strimler
Skæres fennikel tyndt på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Læg dem derefter i koldt vand i min 30min. Rag op og ryst/dup vandet af ved anretning.

Karamel
Kom sukker og glukose i en gryde og kog til det karameliseres ved ca 180 grader. Tilsæt derefter fløde og salt og lad det koge til 115 grader. Tilsæt smør og rør ud det ud til det smelter og blandes til en glat karamel.

Anretning:
Tag 4 kolde tallerkener. Anret med en stribe guf, to kugler is og to karameller og drys fennikel-"bladene" over. Knus aniskagerne henover, og servér straks.


Se også opskrift på Lammehals med ramsløg.