Smagen i en nøddeskal: 4 lækre desserter med hasselnødder
SPONSORERET indhold

Smagen i en nøddeskal: 4 lækre desserter med hasselnødder

Hasselnødder smager skønt både friske, tørrede og ristede, og de egner sig især godt til søde sager og desserter. Se med her, hvor vi forsøder dit efterår med himmerigsmundfulde fyldt med hasselnødder.

Foto: Lindberg Kress Photo
13. sep. 2013 | Opskrift | BoligLiv


APPELSINPANDEKAGER MED RISTEDE HASSELNØDDER
Pandekager er godt. Pandekager fyldt med syrlige limefrugter og søde karamelliserede nødder er mere end dobbelt så godt!

(15 stk.)
15 stk. hasselnødder uden skal
5 æg
225 g hvedemel
175 g sukker
1½ tsk. vaniljesukker
75 g smeltet smør el. margarine
½ liter mælk
saft og skal af 2 økologiske appelsiner
saft og skal af 2 økologiske limefrugter

Topping:
2 appelsiner
1 dl sukker
½ dl vand
1 dl ristede hasselnødder

1. Blend hasselnødderne til en jævn masse.

2. Pisk æg, mel, sukker og vanilje sammen.

3. Hæld det smeltede smør i, og tilsæt mælken.

4. Bland saft og skal af appelsiner og limefrugter i dejen sammen med nøddemassen. Lad dejen stå et koldt sted i en halv time før bagning.

5. Skær appelsinskrællen af helt inde ved kødet, og skær appelsinen i skiver.

6. Varm sukker og vand på panden, til det bliver til en gylden masse. Vend appelsinerne i, og steg dem for svag varme, til de er gyldne. Vend nødder i, og lad det småsimre i 5 minutter.

7. Bag pandekagerne, og server toppet med appelsinnødde- karamellen.

FIND FLERE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE
KARAMELPLADER MED TRANEBÆR OG NØDDER
Pladerne kan enten skæres ud og spises som lækre karamelstænger, eller de kan brækkes i mindre stykker og bruges som tilbehør til is og andre desserter. Fyldet kan naturligvis varieres efter smag.

2½ dl fløde 13 %
1½ dl sukker
1 spsk. margarine
¾ dl sirup

Fyld:
ristede afskallede hasselnødder, pinjekerner, tranebær etc.

1. Bland fløde, sukker, margarine og sirup i en gryde, og kog op under konstant omrøring, til massen er fast. Brug en bred tykbundet gryde.

2. Hæld massen ud på bagepapir, drys hurtigt nødder og tranebær på, og tryk det ned i karamellen. Skær/klip massen ud i firkanter eller stænger, når den er afkølet lidt.

3. Pak karamelstængerne ind i pergament, og opbevar dem koldt i lufttætte beholdere.

Sådan ved du, om din karamel er færdig:
Karamelmassen skal koges så længe, at hvis du tager lidt af massen på en ske og drypper det ned i en skål med iskoldt vand, skal det danne en fast lille karamelkugle. Har det ikke kogt længe nok, vil det omgående opløses af vandet. Dog skal det heller ikke koge så længe, at det begynder at lugte brændt. Man må prøve sig lidt frem, da det afhænger af størrelse og bundtykkelse på gryden.

FIND FLERE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE
NEM MOKKACHOKOLADE
Denne skønne og supernemme dessert kan let tilberedes dagen i forvejen.

(6 pers.)
15 stk. hasselnødder uden skal
4 blade husblas
1 dl vand
2 tsk. Nescafé
100 g mørk chokolade
3 spsk. flormelis
½ l piskefløde

Pynt: revet chokolade, kandiserede violer og evt. kaffebønner

1. Blend hasselnødderne til en fin jævn masse.

2. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.

3. Bland vand, Nescafé, chokolade og flormelis sammen i en gryde, og smelt det ved svag varme. Tag husblas op, og smelt den i chokolademassen.

4. Pisk fløden næsten stiv. Vend forsigtigt hasselnødderne i fløden.

5. A fkøl chokolademassen, og vend den i flødeskummet.

6. Hæld massen i små portionsskåle, og stil dem køligt i mindst en times tid. Tag dem ud af køleskabet ½ time, inden de skal spises. Pynt med revet chokolade, kandiserede violer og evt. kaffebønner lige inden servering.

FIND FLERE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE
KARAMELLISEREDE ÆBLER OG HASSELNØDDER
Brug to af efterårets skønneste råvarer, æbler og nødder, til denne nemme dessert og server med masser af vaniljeis.

(4 pers.)
4 store faste æbler
150 g sukker
2 dl vand
saft af 1 citron
kornene fra 1 vaniljestang

Tilbehør: god vaniljeis

1. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både.

2. Brun sukkeret til en gylden karamel på en pande, og tilsæt vand, citronsaft og vanilje. Kog det op, og lad det blive lidt tykt.

3. Tilsæt æblerne, og vend dem forsigtigt i siruppen i 3-5 min., til de er møre og har taget farve.

4. Tilsæt 1 dl ristede hasselnødder, og tag blandingen af komfuret.

5. Anret vaniljeis på tallerkener, og top med karamelliserede æbler og nødder.

LÆS OGSÅ: CHEESECAKE MED BLÅBÆR

LÆS OGSÅ: TID TIL ÆBLER: 10 SPRØDE OG SUNDE OPSKRIFTER